Thalassotherapia Crikvenica - Preventivni zdravstveni programi

Preventivni zdravstveni programi

Fizioterapijski program za osteoporozu

Osteoporoza kao metabolička bolest predstavlja globalni zdravstveni problem današnjice. Rezultira gubitkom koštane gustoće što dovodi do smanjene čvrstoće kosti.

Iz tog razloga osobe sa osteoporozom imaju povećan rizik od prijeloma. Najčešće su to prijelomi kuka, podlaktice te prijelomi donjeg dijela torakalne i gornjeg dijela lumbalne kralješnice. Tjelesna aktivnost od iznimne je važnosti u ranoj mladosti pa sve do tridesete godine života kada se smatra da koštana gustoća doseže svoj maksimum. U mladosti se postavljaju temelji za kvalitetnu i zdravu budućnost. Suvremeni način života, uz napredak tehnologije, sve je više sjedilački te uz tjelesnu neaktivnost i hormonalni disbalans može dovesti do osteoporoze.

Vježbanjem i fizičkom aktivnošću postižu se pozitivni učinci na mišićnu i koštanu masu, čime osoba s osteoporozom može značajno utjecati na prevenciju od osteoporotičnih prijeloma i time utjecati na unapređenje kvalitete života. Fizioterapijski program za osteoporozu je individualno sačinjen za svakog pacijenta. Program uključuje sljedeće postupke:

 • Fizioterapeutska procjena.
 • Medicinske vježbe uz nadzor osobnog fizioterapeuta: terapijske vježbe u grijanom bazenu s morskom vodom, respiratorni i aerobni trening te vježbe s otporom u suvremeno opremljenom parku medicinske rehabilitacije ili u dvorani.
 • Procedure uklanjanja kronične boli: INDIBA activ, procedure elektroterapije, krio/termo terapija

Za provođenje programa obavezna je prethodna narudžba. Naruči se
Cijene programa definirane su cjenikom usluga.

Cjenik

Cjenik

Pogledaj

Thalasso-fit preventivni program

Stručna procjena zdravstvenog stanja klijenta s naglaskom na kardiološku i plućnu funkciju te funkciju mišićno-koštanog sustava, prevencija tegoba zglobova i mišića, unapređenje općeg funkcionalnog statusa, relaksacija i eliminacija nakupljenog stresa. Program traje 5 dana.

Prvi dan:

 • Pretrage krvi i urina,
 • Kompjuterska analiza tijela (masa masnog tkiva, minerala, proteina, vode u tijelu), spirometrija,
 • EKG s očitanjem kardiologa,
 • izokinetičko testiranje
 • specijalistički pregled fizijatra s pisanim nalazom i mišljenjem,
 • fizioterapeutska procjena i evaluacija.

Drugi do peti dan:

 • vježbe na izokinetičkom aparatu 30 min 1xdnevno
 • vježbe balansa i propriocepcije 1xdnevno
 • vježbe disanja i jačanja plućne muskulature 1xdnevno
 • kardio trening 1xdnevno
 • relaksacija u bazenu 1xdnevno
 • relaksirajuća masaža 1x u programu,
 • limfna drenaža 1x u programu

Za provođenje programa obavezna je prethodna narudžba. Naruči se
Cijene programa definirane su cjenikom usluga.

Cjenik

Cjenik

Pogledaj

Preventivni pregledi

CHECK – UP PROGRAM – OSNOVNI

Laboratorijske pretrage krvi i urina, spirometrija, EKG, izokinetičko testiranje, specijalistički pregled kardiologa, specijalistički pregled fizijatra

CHECK – UP PROGRAM – PROŠIRENI

Laboratorijske pretrage krvi, spirometrija, EKG, izokinetičko testiranje, specijalistički pregled kardiologa, kardiološka dijagnostika po preporuci kardiologa (UZV srca ili ergometrija), specijalistički pregled pulmologa (dodatna dijagnostika prema potrebi) specijalistički pregled fizijatra (po potrebi UZV mišićno-koštanog sustava), specijalistički pregled dermatologa s dermatoskopijom

CHECK – UP PROGRAM ZA SPORTAŠE do 10. godine

Stručna procjena zdravstvenog stanja sportaša do 10. godine života s naglaskom na kardiološku i plućnu funkciju te procjenu posture Uključuje: Pretrage krvi i urina, dijagnostičko testiranje funkcije pluća: spirometrija, dijagnostičko testiranje kardiološke funkcije: EKG, fizioterapijska procjena fizioterapeuta sa pisanim nalazom i mišljenjem, specijalistički pregled kardiologa sa pisanim nalazom i mišljenjem, specijalistički pregled fizijatra sa pisanim nalazom i mišljenjem

CHECK – UP PROGRAM ZA SPORTAŠE od 11. do 16. godine

Stručna procjena zdravstvenog stanja sportaša od 11. do 16.godine života s naglaskom na kardiološku i plućnu funkciju te procjenu mišićno – koštanog sustava Uključuje: Pretrage krvi i urina, dijagnostičko testiranje funkcije pluća: spirometrija, dijagnostičko testiranje kardiološke funkcije: EKG, fizioterapijska procjena fizioterapeuta sa pisanim nalazom i mišljenjem, dijagnostičko testiranje, mišićno-koštanog sustava: izokinetičko testiranje mišića i zglobova, specijalistički pregled kardiologa sa pisanim nalazom i mišljenjem, specijalistički pregled fizijatra sa pisanim nalazom i mišljenjem

CHECK – UP PROGRAM ZA SPORTAŠE od 17. godine - OSNOVNI

Stručna procjena zdravstvenog stanja sportaša od 17. godine života s naglaskom na kardiološku i plućnu funkciju te procjenu mišićno – koštanog sustava Uključuje: Pretrage krvi i urina, dijagnostičko testiranje funkcije pluća: spirometrija, dijagnostičko testiranje kardiološke funkcije: EKG i ergometrija, fizioterapijska procjena fizioterapeuta sa pisanim nalazom i mišljenjem, dijagnostičko testiranje mišićno-koštanog sustava: izokinetičko testiranje mišića i zglobova, specijalistički pregled kardiologa sa pisanim nalazom i mišljenjem, specijalistički pregled fizijatra sa pisanim nalazom i mišljenjem, specijalistički pregled pulmologa sa pisanim nalazom i mišljenjem.

CHECK – UP PROGRAM ZA SPORTAŠE od 17. godine - PROŠIRENI

Stručna procjena zdravstvenog stanja sportaša od 17. godine života s naglaskom na kardiološku i plućnu funkciju te procjenu mišićno – koštanog sustava Uključuje: Pretrage krvi i urina, dijagnostičko testiranje funkcije pluća: spirometrija, dijagnostičko testiranje kardiološke funkcije: EKG, ergometrija i UZV srca, fizioterapijska procjena fizioterapeuta sa pisanim nalazom i mišljenjem, dijagnostičko testiranje mišićno- koštanog sustava: izokinetičko testiranje mišića i zglobova, specijalistički pregled kardiologa sa pisanim nalazom i mišljenjem, specijalistički pregled fizijatra sa pisanim nalazom i mišljenjem, specijalistički pregled pulmologa sa pisanim nalazom i mišljenjem.

Za provođenje programa obavezna je prethodna narudžba. Naruči se
Cijene programa definirane su cjenikom usluga.

Cjenik

Cjenik

Pogledaj