Thalassotherapia Crikvenica - Preventivni zdravstveni programi

Preventivni zdravstveni programi

Fizioterapijski program za osteoporozu

Osteoporoza kao metabolička bolest predstavlja globalni zdravstveni problem današnjice. Rezultira gubitkom koštane gustoće što dovodi do smanjene čvrstoće kosti.

Iz tog razloga osobe sa osteoporozom imaju povećan rizik od prijeloma. Najčešće su to prijelomi kuka, podlaktice te prijelomi donjeg dijela torakalne i gornjeg dijela lumbalne kralješnice. Tjelesna aktivnost od iznimne je važnosti u ranoj mladosti pa sve do tridesete godine života kada se smatra da koštana gustoća doseže svoj maksimum. U mladosti se postavljaju temelji za kvalitetnu i zdravu budućnost. Suvremeni način života, uz napredak tehnologije, sve je više sjedilački te uz tjelesnu neaktivnost i hormonalni disbalans može dovesti do osteoporoze.

Vježbanjem i fizičkom aktivnošću postižu se pozitivni učinci na mišićnu i koštanu masu, čime osoba s osteoporozom može značajno utjecati na prevenciju od osteoporotičnih prijeloma i time utjecati na unapređenje kvalitete života. Fizioterapijski program za osteoporozu je individualno sačinjen za svakog pacijenta. Program uključuje sljedeće postupke:

  • Fizioterapeutska procjena.
  • Medicinske vježbe uz nadzor osobnog fizioterapeuta: terapijske vježbe u grijanom bazenu s morskom vodom, respiratorni i aerobni trening te vježbe s otporom u suvremeno opremljenom parku medicinske rehabilitacije ili u dvorani.
  • Procedure uklanjanja kronične boli: INDIBA activ, procedure elektroterapije, krio/termo terapija

Za provođenje programa obavezna je prethodna narudžba. Naruči se
Cijene programa definirane su cjenikom usluga.

Cjenik

Cjenik

Pogledaj