Bolnička zdravstvena zaštita

Thalassotherapia Crikvenica pruža usluge bolničkog stacionarnog liječenja odnosno rehabilitacije unutar mreže javne zdravstvene zaštite za osiguranike HZZO-a. Usluge bolničkog liječenja uključuju usluge medicinske rehabilitacije i smještaja u bolnici, a provode se u okviru Odjela stacionarne zdravstvene zaštite kojeg čine Odsjek fizikalne medicine i rehabilitacije i Odsjek fizikalne medicine i respiratorne rehabilitacije djece.

Voditelj Odjela stacionarne zdravstvene zaštite je Goran Cvitković, dr.med. spec. fizijatar. Glavna sestra odjela je Renata Volkmer Starešina mag.med.techn.

Pravo na bolničku rehabilitaciju ostvaruje se temeljem ovjerene uputnice (odobrenja) liječničkog povjerenstva Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. Za dolazak na bolničko liječenje potrebna je prethodna narudžba!

Naruči se na bolničko liječenje

Odsjek fizikalne medicine i rehabilitacije

Na Odsjeku fizikalne medicine i rehabilitacije provodi se liječenje i rehabilitacija:

  • upalnih, degenerativnih, metaboličkih i izvanzglobnih reumatskih oboljenja, reumatoidni artritisi, artroze zglobova, kuka i kralježnice, bolovi u leđima i vratu (spondiloza, išijas, lumbago, bolesti intervertebralnog i cervikalnog diska),
  • stanja nakon ozljeda lokomotornog sustava, postoperativna rehabilitacija ortopedskih, traumatoloških, neuroloških dječjih i odraslih pacijenata nakon operacija i ozljeda na zglobovima i mišićima,
  • stanja nakon ugradnje endoproteza i implantata zglobova,
  • neurološke bolesti mišićno-koštanog sustava (multipla skleroza, neuropatije, hemiplegija, paraplegija, tetraplegija),
  • stanja nakon celebralnog inzulta.

U pravilu se odobrava 14 ili 21 dan stacionarne rehabilitacije. U provođenju programa fizikalne rehabilitacije prate se najsuvremenija dostignuća fizijatrijske struke, redovito se provodi obnavljanje zastarjele aparature te uvode nove metode i postupci u liječenju. Odsjek raspolaže sa 67 kreveta za liječenje stacionarnih pacijenata a nalazi se u objektu Vila Istra .

Tim Odsjeka fizikalne medicine i rehabilitacije čini Voditelj odsjeka - specijalist fizijatar i odjelni liječnik, 7 medicinskih sestara od čega 1 magistra sestrinstva i 6 medicinskih sestara, 4 prvostupnika fizioterapije i 2 fizioterapeutska tehničara.

Voditelj odsjeka fizikalne medicine i rehabilitacije: Endi Radović, dr.med. spec. fizijatar. Glavna sestra odsjeka: Marina Knežević Milavec bacc.med.techn.

Odsjek fizikalne medicine i respiratorne rehabilitacije djece

Thalassotherapia Crikvenica je najveći centar za stacionarnu respiratornu rehabilitaciju djece u Hrvatskoj. Odsjek fizikalne medicine i respiratorne rehabilitacije djece godišnje posjeti oko 1.000 djece koji na stacionarnoj rehabilitaciji provedu od 14 do 21 dan. Osim boravka na odsjeku, moguć je boravak djeteta s roditeljem u hotelskim sobama ili apartmanima. Indikacije za liječenje i medicinsku rehabilitaciju djece na odjelu su:

  • alergijske i kronične bolesti dišnog sustava,
  • bronhalna astma i alergijska upala nosne sluznice, alergijske i kronične tegobe sa sinusima, recidivirajuće respiratorne infekcije praćene bronhoopstrukcijom,
  • sindrom nepokretnih cilija,
  • cistična fibroza.

Na odsjeku se provodi rehabilitacija bolesti gornjeg i donjeg dišnog sustava, pod vodstvom specijalista pedijatrije i pedijatrijske pulmologije uz potporu specijalista otorinolaringologije, dermatologije, fizikalne medicine i rehabilitacije te fizioterapeuta i pratećeg medicinskog osoblja. Rehabilitacija se većim dijelom provodi u najvećem i najbolje opremljenom inhalatorijuna Jadranu. Odsjek se nalazi u smještajnom objektu Vila Ružmarinka.

Od 2003. Odsjek fizikalne medicine i respiratorne rehabilitacije djece Thalassotherapije Crikvenica uključen je u akciju Za osmijeh djeteta u bolnici, a od 2004. godine u Thalassotherapiji djeluje područno odjeljenje Osnovne škole Zvonka Cara Crikvenica, tako da školska djeca za vrijeme liječenja ne gube kontinuitet u nastavi. 2009. godine odsjek dobiva počasni naziv Dječji odjel Thalassotherapije Crikvenica - PRIJATELJ DJECE. Tim odsjeka djece čini Voditelj odsjeka - specijalist pedijatar i odjelni liječnik, 10 medicinskih sestara od čega 1 prvostupnica sestrinstva i 9 medicinskih sestara te dva prvostupnika fizioterapije.

Voditelj odsjeka fizikalne medicine i respiratorne rehabilitacije djece: mr.sc. Milica Zvonarek Valković, dr.med
Glavna sestra odsjeka: Renata Volkmer Starešina mag.med.techn.