Thalassotherapia Crikvenica - More i klima u liječenju

More i klima u liječenju

Thalassotherapia Crikvenica koristi stoljetnu tradiciju primjene klimatoterapije i talasoterapije što znači primjenu fizičkih i kemijskih prirodnih ljekovitih činitelja svojstvenih moru i primorju, a to su morski zrak i klima te morska voda.

Klimatoterapija

Ljekovitost primorske klime izvire iz iznimno povoljnog geografskog područja Crikveničke rivijere. Povoljan smještaj Crikvenice uvjetuje blagu klimu opuštajućeg tipa. Primjena klimatoterapije i ljekovitih prirodnih činitelja provodi se slobodnim pristupom korisnika ili medicinski vođenim terapijskim procedurama. Slobodni pristup se sastoji od boravka u destinaciji, šetnji i drugih oblika fizičke aktivnosti na otvorenom uz more. Terapijske procedure se sastoje od vježbi disanja i drugih fizikalnih procedura i vježbi koje se provode na otvorenom i uz more pod stručnim vodstvom fizioterapeuta.

Talasoterapija

Primjena talasoterapijskih postupaka u medicinske svrhe znači prije svega upotrebu morske vode u terapijskim procedurama, a u Thalassotherapiji Crikvenica to su različite vrste inhalacija morske vode te različite procedure fizikalne medicine i rehabilitacije koje se provode u morskoj vodi.

Mora i oceani oduvijek su čarobno privlačili ljude. Stari su Egipćani, Grci i Rimljani ljekovite kupke smatrali važnim medicinskim tretmanima. Talasoterapija podrazumijeva cjeloviti tretman tijela i uma temeljen na antičkom vjerovanju u prirodna ljekovita fizička i kemijska svojstva morske vode. Termin dolazi od grčkih riječi „thalassos“, što znači more i „therapeia“, što znači liječenje. Danas izraz „liječenje iz mora“ podrazumijeva prirodne i alternativne tretmane za liječenje različitih bolesti koji nadopunjuju konvencionalne metode liječenja i rehabilitacije različitih bolesti i stanja, anti-aging tretmane kao i tehnike smanjenja stresa i relaksacije.

More kao lijek – Aqua Maris

Kako bi svojim korisnicima osigurali ljekoviti prirodni pripravak vrhunske kvalitete i farmaceutskih standarda, u inhalacijskoj terapiji primjenjujemo proizvod Aqua Maris- pročišćenu morsku vodu iz Jadrana. Proglašeno jednim od najčišćih europskih mora (Europska Agencija za okoliš, 2011.), Jadransko je more prepoznatljivo i po ljekovitim svojstvima za dišne putove. Aqua Maris ne sadrži aditive i konzervanse a proizvodi se sukladno farmaceutskim standardima sterilnosti, u skladu s najboljom europskom praksom, GMP standardima i ISO certifikatima.